Μενού
Το Καλάθι σας

Homemade Kimchi

4
30
2

ΥΛΙΚΑ :


2 κιλά κινέζικο λάχανο

50γρ. θαλασσινό αλάτι

2φλ. καρότο σε λεπτές φέτες

20γρ. φρέσκο τζίντζερ

6 σκελίδες σκόρδο

5 ασκαλώνια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

5 κ.σ Gochugaru (Κορεάτικο τσίλι σε σκόνη)

2 κ.σ εκχύλισμα ψαριού

2 κ.γ ζάχαρη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


1. Κόβουμε το κινέζικο λάχανο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ενα μπολ μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε νερό έως ότου καλυφθεί το λάχανο και ανακατεύουμε καλά. 

2. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

3. Αφαιρούμε την άλμη από το μπολ κρατώντας τη σε ένα δοχείο, ξεπλένουμε και προσθέτουμε στο κινέζικο λάχανο τα καρότα κομμένα σε φέτες, τα ασκαλώνια κομμένα στα τέσσερα και τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μπαστουνάκια.

4. Βάζουμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, το εκχύλισμα ψαριού, το Gochugaru , το σκόρδο και τη ζάχαρη. Πολτοποιούμε και ανακατεύουμε την πάστα με τα λαχανικά.

5. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα λαχανικών σε βαζάκια προσθέτοντας την άλμη που έχουμε κρατήσει. 

6. Τοποθετούμε το καπάκι, κλείνουμε τα βάζα και βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από τρεις ημέρες το kimchi ειναι έτοιμο για κατανάλωση.

7. Στις δύο εβδομάδες το kimchi αποκτά την ιδιαίτερη γεύση του. Όσο βρίσκεται μέσα στην άλμη θα γίνεται πιο γευστικό και θα συντηρείται για μήνες. 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: