Μενού
Το Καλάθι σας

Beef Rendang

4
90
3

ΥΛΙΚΑ


700γρ παϊδάκια μοσχάρι χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους

5 κ.σ. μαγειρικό λάδι

1 ξυλάκι κανέλας

3 γαρύφαλλα

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

3 λοβούς κάρδαμου

1 λεμονόχορτο (κομμένο σε μήκος και κοπανισμένο)

1 φλ. κρέμα καρύδας

1 φλ. νερό

2 κ.σ. πάστα ταμαρίνδου 

6 φύλλα kaffir lime (πολύ λεπτές φέτες)

6 κ.σ. ψημένη καρύδα

1 κ.σ. ζάχαρη ή ζάχαρη κοκοφοίνικα

Αλάτι 

1 πακέτο πάστα μπαχαρικών Rendang


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την πάστα μπαχαρικών, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το κάρδαμο και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.


2. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το λεμονόχορτο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον ταμάρινδο, το νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κρέας.


3. Προσθέτουμε τα φύλλα kaffir lime, το kerisik (ψημένη καρύδα), τη ζάχαρη ή τη ζάχαρη κοκοφοίνικα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά με το κρέας.


4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι το κρέας να είναι πραγματικά τρυφερό και η σάλτσα να απορροφηθεί. Προσθέτουμε περισσότερο αλάτι και ζάχαρη για γεύση.


5. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι στον ατμό ή ρύζι με γάλα καρύδας Μαλαισίας (nasi lemak).

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: