Μενού
Το Καλάθι σας

Sushi Rolls

5
45
3

Βασικά υλικά για σούσι :


• Φύλλα Νοri

• Ρύζι για σούσι

• Ξύδι για σούσι

• Wasabi πάστα

• Τζίντζερ σε πίκλα

• Σουσάμι λευκό/πράσινο/μαύρο

• Bamboo mat

• Σόγια με λιγότερο αλάτι 


Για το ρύζι :


Στα 500γρ ρύζι, βάζουμε 600ml νερό & 10 κ.σ sushi seasoning. Για κάθε 100γρ, βάζετε 120ml νερό. Αν έχετε ηλεκτρική ρυζιέρα, βάζουμε αναλογία 1:1 και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο.

1. Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό 2-3 φορές. 

2. Βάζουμε την αναλογία νερού και ρυζιού στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει το νερό και ύστερα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στα μισά. 

3. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. (Δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι) 

4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σταθεί και να ατμιστεί για άλλα 15 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι. 

5. Ύστερα βάζουμε το sushi seasoning στο ζεστό ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει. 


Υλικά της αρεσκείας σας :


Λαχανικά 

• Αγγούρι • Αβοκάντο • Φρέσκο Κρεμμυδάκι • Καρότο • Αβοκάντο 

Ψάρια 

• Τόνος • Καβούρι σουρίμι • Χέλι ψητό • Γαρίδα Tempura • Γαρίδα προβρασμένη • Χταπόδι σε φέτες • Αυγά χελιδονόψαρου • Καλαμάρι 



Για την σύνθεση :


1.Τυλίγουμε το sushi mat με διάφανη μεμβράνη για λόγους υγιεινής. 

2. Στρώνουμε ένα φύκι nori στο sushi mat. Απλώνουμε με τα χέρια μας (που έχουμε βρέξει) μια στρώση από το ρύζι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του, αφήνοντας 1 εκ. κενό στην πάνω πλευρά για να μπορέσουμε να το κλείσουμε. 

3. Οργανώνουμε τα υλικά μας: κόβουμε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια, τα ψάρια, τα λαχανικά και αφήνουμε την φαντασία μας να οργιάσει. Μπορούμε να βάλουμε σολομό με αβοκάντο, τυρί κρέμα με αγγουράκι και αβοκάντο, γαρίδα tempura με srίracha mayo και αβοκάντο, σκέτο ψάρι η σκέτα λαχανικά με sauce. 

5. Με την βοήθεια του μπαμπού αρχίζουμε να τυλίγουμε ένα σφικτό ρολό. 

6. Βρέχουμε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε σε 6-8 κομμάτια! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: