Μενού
Το Καλάθι σας

Coconut Rice Noodles with Ginger and Turmeric

4
20
2

ΥΛΙΚΑ


140 γρ. νούντλς ή βερμισέλλι ρυζιού 

2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κομμάτι 2.5 εκ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, ψιλοτριμμένο

1 κ.γ αλεσμένος κουρκουμάς

1 κ.γ μαύρο πιπέρι 

1 κουτί (400ml) γάλα καρύδας 

1½ κ.γ. μέλι

1 κ.σ. σάλτσα ψαριού

Τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη (για το σερβίρισμα)

Αλάτι

Σάλτσα Sriracha

Χυμός λάιμ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Φέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε νούντλς ρυζιού με το πάχος της επιλογής μας. Αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της συσκευασίας), ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό.


  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τζίντζερ, κουρκουμά και 1 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους, περίπου 1 λεπτό.


  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μέλι και ¼ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 5 λεπτά.


  4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ψαριού και τα νούντλς στον ζωμό. αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. 


  5. Μοιράζουμε σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένη καρύδα και περισσότερο πιπέρι. Στύβουμε λίγο φρέσκο χυμό λάιμ και προσθέτουμε σάλτσα sriracha εάν επιθυμούμε ένα πιο καυτερό πιάτο!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: