Μενού
Το Καλάθι σας

Vegan Bao Buns With Vegetables

2
30
3

ΥΛΙΚΑ


Υλικά ζύμης

1 1/2 φλ. αλεύρι για μπανς, και λίγο ακόμα για τον χώρο εργασίας

3/4 φλ. ζεστό νερό

4 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. αλάτι


Υλικά γεμίσματος

3 μανιτάρια shiitake, μουλιασμένα/προετοιμασμένα σύμφωνα με συσκευασία και κομμένα σε φέτες (ή οποιαδήποτε μανιτάρια)

1 κεφαλή bok choy, ψιλοκομμένα κοτσάνια ή λάχανο

2 μικρά καρότα, κομμένα σε φέτες

1/4 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 + 2 κ.σ. λάδι

1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Σάλτσα σόγιας & σάλτσα hoisin για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και δημιουργούμε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού. Ρίχνουμε ζεστό νερό και λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να κρυώσει λίγο το νερό και μετά με τα χέρια μας. Ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά. Εάν κολλάει, προσθέτουμε περισσότερο λάδι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο πλάι ενώ ετοιμάζουμε τις γεμίσεις.


2. Ετοιμάζουμε τις γεμίσεις. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. λάδι και μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το shiitake και το bok choy ή το λάχανο (φυλάσσουμε τα φύλλα bok choy για αργότερα). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.


3. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπάλες. Τυλίγουμε κάθε μπάλα επίπεδη σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη. Προσπαθούμε να κάνετε τη ζύμη 1,5 εκ. πάχος, αν είναι δυνατόν.


4. Προσθέτουμε γέμιση στο κέντρο τοποθετώντας πρώτα τα φύλλα μποκ τσόι/λάχανο και προσθέτοντας τα υπόλοιπα λαχανικά μετά. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη προς τα πάνω και γύρω από τη γέμιση φροντίζοντας να σφραγίσουμε την κορυφή με τα δάχτυλά μας. 


5. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ.  λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ταψί με την τσιμπημένη πλευρά προς τα πάνω. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και μετά τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά.  Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με το πλάι. Φέρνουμε τα ψωμάκια το ένα κοντά στο άλλο ως στήριγμα ενώ μαγειρεύουμε τα πλαϊνά.


6.  Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με σάλτσα ντιπ της προτίμησής μας (χοι σιν, σόγια, γλυκιά τσίλι)

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: