Μενού
Το Καλάθι σας

Korean Beef Bulgogi

4
20
2

ΥΛΙΚΑ


800γρ. rib eye ή επάνω κόντρα φιλέτο (ή οποιοδήποτε τρυφερό prime κομμένο μοσχαρίσιο κρέας), κομμένο σε λεπτές φέτες, πάχους 2 mm έως 3 mm

1 κρεμμύδι (130 g), προαιρετικά, ξεφλουδισμένο & κομμένο σε λεπτές φέτες

2 μίσχοι πράσινο κρεμμυδάκι (55 g), προαιρετικά, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 καρότο (55 g), προαιρετικά, ξεφλουδισμένο & κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ καβουρδισμένο σησαμέλαιο

1 κ.σ σουσάμι

1 κ.σ μαγειρικό λάδι

100γρ. μαρινάδα Bulgogi

Μαγειρεμένο ρύζι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά μαζί ενώ κάνουμε απαλό μασάζ στο κρέας με τα χέρια μας. (ένα γάντι προετοιμασίας φαγητού είναι πολύ βολικό εδώ!)

2. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε στο κρέας.

3. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη (ή μετακινούμε το μαριναρισμένο κρέας σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι) και μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. (Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε επίσης να το μαρινάρετε όλη τη νύχτα για να εμβαθύνετε ακόμα περισσότερο τη γεύση).

4. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι / ψησταριά bbq σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το μαγειρικό λάδι και το αλείφουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας (και τα λαχανικά) και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 έως 5 λεπτά (μέχρι να ψηθούν το κρέας και τα λαχανικά στην επιθυμητή ποσότητα). Ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και τα ανακατεύουμε γρήγορα.

5. Σερβίρουμε το bulgogi με ρύζι στον ατμό και άλλα κορεάτικα συνοδευτικά. Βρείτε εδώ συνταγή για σπιτικό κίμτσι!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: