Bao buns με τραγανό καυτερό κοτόπουλο και  λάχανο-καρότο με μαγιονέζα & miso!! 


~Υλικά για το κοτόπουλο~

1/3 φλ. Gochujang 

1/2 φλ. Red Pepper Flakes

1/3 φλ. Αλεύρι Πατάτας 

1 κ.σ Ξύδι Ρυζιού 

500gr κοτόπουλο μπούτι σε μικρά κομμάτια

Αλάτι, Πιπέρι 

2 αυγά χτυπημένα 

3 κ.σ ηλιέλαιο 

1/2 φλ. Καστανή Ζάχαρη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 


~Μέθοδος Εκτέλεσης ~

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°c. 

2. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και ρίχνετε αλεύρι πατάτας να καλύψει όλες τις μπουκιές.

3. Βουτάτε τις μπουκιές μια-μια στα χτυπημένα αυγά.

4. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ενα τηγάνι και βάζετε απλωμένες τις μπουκιές και τηγανιζετε για 3 λεπτά απο καθε πλευρά.

5. Μόλις είναι όλες οι μπουκιές έτοιμες τις βάζουμε στο ταψί.

6. Σε ενα μπολ βάζουμε gochujang, ζάχαρη, ξύδι και τις νιφάδες.

7. Βάζουμε την sauce στο κοτόπουλο και ψήνουμε για 35 λεπτά! Γαρνίρουμε με σουσάμι.


~Υλικά για την σαλάτα 

1φλ. Λάχανο

1 φλ. Καρότο

Κρεμμύδι Φρέσκο 

4 κ.σ μαγιονέζα kewpie

1 κ.γ miso

Αλάτι-πιπέρι-σκόρδο


~Μέθοδος Εκτέλεσης~

1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και βάζουμε μαγιονέζα, miso, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.

2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο. 


~ Για την σύνθεση ~

1. Ατμιζουμε τα bao buns. Αν έχουμε ατμομάγειρα, θα χρειαστούν 10 λεπτά. Διαφορετικά τυλίγετε με μεμβράνη κάθε ένα bao bun ξεχωριστά και το βάζετε στο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. 

2. Γεμίζουμε τα bao buns με τα υλικά μας και γαρνίρουμε με σουσάμι και τραγανό κρεμμυδάκι! 


Enjoy!!