Αξίζει μια ηλεκτρική ρυζιέρα; Μπορεί να κάνει περισσότερα από το να μαγειρέψει ρύζι; Χρειάζεστε μια ρυζιέρα για να φτιάξετε τέλειο ρύζι; Πώς λειτουργούν; Έχουμε τις απαντήσεις! 

               

Η λειτουργικότητα της ηλεκτρικής ρυζιέρας είναι ταυτόχρονα απλή και μυστηριώδης. Προσθέτετε νερό και ρύζι —οποιοδήποτε είδος ρυζιού, με όσο νερό χρειάζεται— και πατάτε ON. Στη συνέχεια, λίγα λεπτά αργότερα, το ρύζι είναι τέλεια μαγειρεμένο...και η ρυζιέρα το ξέρει ως δια μαγείας. Σε εκείνο το σημείο, αλλάζει από μόνη της στο WARM και το μαγειρεμένο ρύζι σας παραμένει σε μια τέλεια θερμοκρασία σερβιρίσματος με ατμό.   


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ


1. Ξεπλένουμε πολύ καλά την ποσότητα του ρυζιού που θέλουμε να μαγειρέψουμε.

Το ρύζι περνάει πολλά μέχρι να βράσει στο σπίτι σας, οπότε πρέπει να ξεπλυθεί και να καθαριστεί σωστά. Το ρύζι σε σακούλα είναι επίσης ξηρό, επομένως πρέπει να ενυδατωθεί ελαφρώς πριν βράσει.


Το πιο σημαντικό, λόγω της διαδικασίας παρασκευής ρυζιού , κάθε κόκκος θα έχει ένα αμυλούχο υπόλειμμα που πρέπει να καθαριστεί.


2. Τοποθετούμε το ρύζι στο αλουμινένιο δοχείο του ηλεκτρικού βραστήρα.   


3. Συμπληρώνουμε με την κατάλληλη ποσότητα νερού ανάλογα με την ποσότητα ρυζιού που θέλουμε να μαγειρέψουμε.

Ρύζι μπασμάτι -  Το ρύζι μπασμάτι είναι μακρύ και αρωματικό και χρησιμοποιείται κυρίως σε ινδικές συνταγές. Εάν έχετε ξεπλύνει το ρύζι πριν το μαγείρεμα, θα χρειαστείτε μόνο 1 φλιτζάνι νερό για 1 φλιτζάνι ρύζι. Εάν δεν έχετε ξεπλύνει το ρύζι, θα χρειαστείτε 1 ½ φλιτζάνι νερό για 1 φλιτζάνι ρύζι. Θα χρειαστούν 15 λεπτά για να μαγειρευθεί.     

Ρύζι γιασεμιού - Παρόμοιο με το ρύζι μπασμάτι, το ρύζι γιασεμιού είναι ένα λεπτό και αρωματικό μακρύκοκκο ρύζι . Απαιτεί 1 φλιτζάνι ρύζι με 1 φλιτζάνι νερό και χρειάζονται περίπου 15 για να μαγειρευτεί.

Ρύζι για σούσι - Η αναλογία ρυζιού προς νερό πρέπει να είναι 1:1, είναι όμως απαραίτητο μόλις ετοιμαστεί να μην ανοίξετε το καπάκι και να το αφήσετε τουλάχιστον ακόμη 10 λεπτά να μαγειρευτεί με τον ατμό που θα έχει απομείνει.  Δεν χρειάζεται να στραγγίξετε το ρύζι μετά το μαγείρεμα. Πριν το μαγείρεμα, ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό.

Κολλώδες ρύζι - Παραδοσιακά, το κολλώδες ρύζι μαγειρεύεται στον ατμό, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε κολλώδες ρύζι στην ηλεκτρική ρυζιέρα σας με τέλεια αποτελέσματα.  Μουλιάστε το ρύζι τουλάχιστον για 30 λεπτά για να εξασφαλίσετε ένα ωραίο ομοιόμορφο μαγείρεμα, καθώς οι κόκκοι του έχουν ένα σκληρό εξωτερικό περίβλημα που το κάνει πιο δύσκολο το μαγείρεμα. Για κάθε 2 φλιτζάνια ρύζι προσθέτουμε 2 ½ φλιτζάνια νερό.

Άγριο ρύζι -  Το άγριο ρύζι, όπως και το καστανό, χρειάζεται πολύ νερό και πολύ χρόνο μαγειρέματος. Συνιστάται να βάλετε 1 φλιτζάνι ρύζι με 2 φλιτζάνια νερό και θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά για να το μαγειρέψετε.

Άσπρο ρύζι   -  Το λευκό κοντόκοκκο (γλασέ)  ρύζι χρειάζεται 1 φλιτζάνι ρύζι σε 1 ¼ νερό και χρειάζεται 15 λεπτά για να μαγειρευτεί. Το λευκό μακρύκοκκο ρύζι χρειάζεται 1 φλιτζάνι ρύζι με 1½ φλιτζάνια νερό και 18 λεπτά μαγείρεμα.   

Καστανό και κόκκινο ρύζι  -  Το καστανό μεσαίο και κοντόκοκκο ρύζι χρειάζεται 1 φλιτζάνι ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό. Το καστανό μακρύκοκκο ρύζι απαιτεί 1 φλιτζάνι ρύζι με 1 ¾ φλιτζάνι νερό. Το καστανό ρύζι είναι γενικά η πιο υγιεινή επιλογή, καθώς είναι γεμάτο φυτικές ίνες και λιγότερο επεξεργασμένο από άλλα είδη ρυζιού, αν και χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο για να μαγειρευτεί. (40 λεπτά)   


4. Κλείνουμε τον ηλεκτρικό ατμομάγειρα.

Μόλις το ρύζι  είναι έτοιμο το κουμπί θα γυρίσει αυτόματα στην λειτουργία WARM.

Το ρύζι μπορεί να παραμείνει ζεστό για αρκετές ώρες, με πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος. Εάν επιθυμείτε να το ξαναζεστάνετε αργότερα, συμπληρώστε με λίγο νερό και ξαναπατήστε το κουμπί!


Tip : Το ρύζι δεν είναι το μόνο φαγητό που μπορείτε να μαγειρέψετε σε μια ηλεκτρική ρυζιέρα. Αυτή η ευέλικτη και φθηνή συσκευή μπορεί να μαγειρέψει μια πληθώρα φαγητών.

Μερικές ιδέες : Βρώμη, κινόα, πολέντα, φακές, βραστά μήλα, λαχανικά στον ατμό, μαρμελάδα, Λάχανο «Stir-Fry». κ.ά!


Το κατάστημά μας διαθέτει ηλεκτρικές ρυζιέρες μεγέθους 0,54 lt έως και 5 lt. Βρείτε την κατάλληλη για εσάς εδώ


* ΠΡΟΣΟΧΗ! *   ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ ΔΟΧΕΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ.