Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας! Vol.2



  • Τι είναι το Panko και ποια η διαφορά του με την φρυγανιά?   


Η λέξη Panko είναι ιαπωνική—«pan» σημαίνει ψωμί και «ko» σημαίνει αλεύρι. Το πραγματικό panko φτιάχνεται πάντα από ένα ειδικό είδος λευκού ψωμιού χωρίς κρούστα που έχει ως αποτέλεσμα μια νιφάδα (αντί για ψίχα) η οποία είναι πιο ελαφριά, πιο τραγανή και πιο αέρινη από μια κανονική τριμμένη φρυγανιά. Αυτό δημιουργεί μια ξεχωριστή υφή που αντιστέκεται στην απορρόφηση του λαδιού, δημιουργώντας μια πιο ελαφριά επίστρωση όταν τηγανίζεται. Είναι τέλειο για πανάρισμα για τηγανητά φαγητά γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και λίπος, καθιστώντας το τελικό αποτέλεσμα πολύ λιγότερο βαρύ.

Το Panko   πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστό δοχείο και να διατηρείται σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος, όπως το ντουλάπι. Καλά σφραγισμένο, θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.


  • Το ξύδι ρυζιού είναι το ίδιο με το καρυκευμένο ξύδι για σούσι?


Ενώ τόσο το κανονικό όσο και το καρυκευμένο ξύδι ρυζιού μπορεί να φαίνονται παρόμοια, τα καρυκευμένα ξύδια ρυζιού είναι πιο γευστικά και πιο γλυκά λόγω της προσθήκης ζάχαρης, μερικές φορές σιροπιού καλαμποκιού και αλατιού. Επιπλέον, περιέχει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό ξύδι ρυζιού, το οποίο δεν έχει καθόλου θερμίδες. Εκτός από το σούσι, το καρυκευμένο ξύδι ρυζιού χρησιμοποιείται επίσης σε ντιπ, σάλτσες και σως για σαλάτες. Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο ξύδι ρυζιού, η γεύση θα είναι πολύ ήπια, καθώς δεν έχει το απαραίτητο καρύκευμα του αλατιού και της ζάχαρης. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιείτε ξύδι για σούσι.


  • Ποιά είναι η πιο καυτερή σάλτσα που έχετε?


Αυτές είναι οι σάλτσες που θα σας κάνουν να ..."πάρετε φωτιά"!

  1. Sriracha Blackout 
  2. Buldak Extremely Hot 
  3. Σάλτσες Chilli Encona 
  4. Sambal Extra Pedas 



  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ροζ τζίντζερ και του λευκού τζίντζερ;


Αν και το λευκό τζίντζερ και το κόκκινο (ή ροζ) τζίντζερ υπάρχουν, το διαφορετικό χρώμα στο τζίντζερ για σούσι προέρχεται από μια τεχνητή χρωστική ουσία (συνήθως E124 -κόκκινο κοχίνης- ή σε άλλες μάρκες εκχύλισμα τεύτλων)

Στα εστιατόρια πολλές φορές οι σεφ του σούσι παρασκευάζουν τζίντζερ ανάλογα με το χρώμα του σερβιρίσματος που χρησιμοποιείται. Όποιο χρώμα κι αν είναι το τζίντζερ σας, είναι λίγο πολύ το ίδιο πράγμα. Το τζίντζερ προορίζεται να τρώγεται ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες σούσι για να καθαρίσει και να ανανεώσει τον ουρανίσκο.



  • Υπάρχει κάποιο δροσιστικό αναψυκτικό με λίγες θερμίδες?


Το νερό καρύδας είναι ένα διαυγές υγρό που αντλείται από νεαρές, πράσινες καρύδες και έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση ξηρού καρπού. Χαμηλά σε θερμίδες, φυσικά χωρίς λίπος και χοληστερόλη, περισσότερο κάλιο από τέσσερις μπανάνες και εξαιρετικά ενυδατικό -- αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά οφέλη που αποδίδονται στο νερό καρύδας.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα υποστηρίζει ότι το νερό καρύδας αναπληρώνει τα σωματικά υγρά καλύτερα από ένα αθλητικό ποτό καθώς διαθέτει ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, νάτριο και μαγνήσιο.

Δοκιμάστε το παγωμένο!


Εδώ   μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερες απαντήσεις σε δικές σας ερωτήσεις!

* Για όποια απορία σχετική με τα προϊόντα μας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του προφίλ μας στο Instagram @Salamatasianmarket, τηλεφωνικά στο 216 900 86 12 ή φυσικά σε κάποιο από τα καταστήματά μας! *