Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό!

Posted by salamat 14/06/2018 0 Comment(s) ΣΥΝΤΑΓΕΣ,

Τα bao buns είναι αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει!

 

Τα Bao Buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι!


Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τι υλικά θα χρειαστείτε για να προετοιμάσετε τα δικά σας bao buns:

 

Χρησιμοποίηστε τα διαφόρων ειδών Buns που βρίσκονται στις καταψύξεις μας, μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν ή βάλτε τα για 10-15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

 


Κορεάτικα Μπουλγκόγκι μπαρμπέκιου Buns
 

 

 Για τρία buns ατμού θα χρειαστείτε:

 

 200gr λεπτοκομμένο σε φέτες μοσχάρι

 

 1/2 κούπα μαρινάδα μπουλγκόγκι της Asian home Gourmet

 

 1 κ.γ μαγιονέζα Kewpie

 

 1 κ.γ τραγανό κρεμμύδι ή σκόρδο

 

 1/4 τριμμένα καρότα

 

 6 φέτες αγγουράκι τουρσί

 

 6 φέτες ραπάνι τακουάν κίτρινο

 

Λίγο φρέσκο κόλιανδρο

 

Αν το θέλετε καυτερό προσθέστε λίγη sriracha για να απογειώσετε τη γεύση!

 

 

Οδηγίες:

 

  1. Μαρινάρετε το μοσχάρι τουλάχιστον 2 ώρες στην μαρινάδα Μπουλγκόγκι της AHG
  2. Ανοίξτε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία και τοποθετείστε ένα τηγάνι με γραμμές (γκριλιέρα) και μόλις κάψει ρίχνετε το κρέας, το γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα σημαίνει ότι είναι έτοιμο, όπου και το βγάζετε από την φωτιά.
  3. Προετοιμάζετε τα Buns (βλπ. οδηγίες πακέτου)
  4. Ανοίγετε προσεκτικά το Bun βάζετε την μαγιονέζα, το τραγανό κρεμμύδι, το μοσχάρι,και όλα τα λαχανικά.

Σερβίρετε το ζεστό και καλή απόλαυση!!!

 

 


Για τους Vegeterian της παρέας σας ετοιμάσαμε μία συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!


 

 

 Για τρία bus ατμού θα χρειαστείτε:

 

 1 κ.σ ραπάνι τακουάν ή αγγουράκι τουρσί ή μελιτζάνα τουρσί

 

 1 κ.σ Κόλιανδρο

 

 1/2 κ.γ καβουρδισμένο σουσάμι λευκό

 

 1 κ.γ μαγιονέζα

 

 Μανιτάρια γλασαρισμένα με Χοϊσίν

 

 

 

 

 

 

 

Για τα μανιτάρια:

  • 1 κούπα σιτάκε μανιτάρια
  • 1/4 ενόκι μανιτάρια
  • 1/4 μαύρα μανιτάρια 
  • 1 κ.γ τραγανό κρεμμύδι ή σκόρδο
  • 1 κ.σ λάδι αμυγδάλου
  • 2 κ.σ χοϊσίν της εταιρείας Lee kum kee ή της Flying goose
  • 1 κ.σ σόγια
  • 1 κ.σ σησαμέλαιο

 


Οδηγίες:

 

  1. Μουλιάστε τα σιτάκε και τα μαύρα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν (βλπ. οδηγίες πακέτου) 
  2. Κόψτε τα σιτάκε και τα μαύρα μανιτάρια σε λωρίδες και τις κάτω άκρες από τα ενόκι 
  3. Ανοίξτε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία βάλτε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίξτε μέσα όλα τα μανιτάρια και χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές σημαίνει ότι είναι έτοιμα.
  4. Καθώς τσιγαρίζονται τα μανιτάρια σας, σε ένα μπολ ανακατέψτε την χοϊσιν, μαζί με την σόγια και το σησαμέλαιο.
  5. Δυναμώστε το μάτι που βρίσκονται τα μανιτάρια και ρίξτε μέσα την μαρινάδα. Μόλις πήξει  βγάλτε το τηγάνι απο την φωτιά.
  6. Προετοιμάζετε τα Buns (βλπ. οδηγίες πακέτου)
  7. Ανοίγετε προσεκτικά το Bun βάζετε την μαγιονέζα, το τραγανό κρεμμύδι, τα μανιτάρια,και όλα τα λαχανικά.

Σερβίρετε το ζεστό και καλή απόλαυση!!!