ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΑ (ΡΥΖΟΧΑΡΤΟ)

Posted by salamat 20/03/2018 1 Comment(s) ΣΥΝΤΑΓΕΣ,

 

Βιετναμέζικα ανοιξιάτικα ρολά με ρυζόχαρτο

 

 Δυσκολία Εύκολη

 

 Έξοδα ► €€

 

 Χρόνος Λιγότερο από 20΄

 

 Κουζίνα Βιετναμέζικη

 

 Θερμίδες► 135 kcal

 

 Μερίδες7

 

Τα Βιετναμέζικα Ανοιξιάτικα ρολά είναι πολύ υγιεινά και φρέσκα. Οι σάλτσες που σας προτείνουμε θα συνοδέψουν τέλεια τα ρολά σας, και θα σας κάνουν να εθιστείτε με αυτές.

 

 

Συστατικά

 

7 στρογυλλά ρυζόχαρτα 22εκ

 

11 μικρές βρασμένες γαρίδες (12 εκατοστών πριν το καθάρισμα)

 

50γρ. βερμισέλλι νούντλς

 

7 φύλλα μαρουλιού ( χρησιμοποιήστε μαλακά φύλλα)

 

14 φύλλα μέντας

 

1 κούπα φύτρες φασολιών 

 

1 σάλτσα μάγκοστιν με τσίλι ή σάλτσα ανανά με τσίλι ή σάλτσα λάιμ με τσίλι ή σάλτσα για ανοιξιάτικα ρολά

 

 

 

Οδηγίες

 

Βάλτε τα βερμισέλλι σε ένα μπολ και καλύψτε τα με ζεστό νερό για 2 λεπτά, ύστερα στραγγίξτε τα. (βλπ. οδηγίες πακέτου)


Αποφλοιώστε την γαρίδα, καθαρίστε την και κόψτε την στην μέση.


Κόψτε το κοτσάνι από το μαρούλι.


Τοποθετήστε τα βερμισέλλι και τις φύτρες φασολιών μέσα στο μαρούλι και τυλίξτε το. (Βήμα 1 & Βήμα 2)

   

Βήμα 1                                                     Βήμα 2


Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό.


Τοποθετήστε το ρυζόχαρτο μέσα. Βουτήξτε τα φύλλα ρυζιού στο μπολ για 2 δευτερόλεπτα.


Τοποθετήστε το ρυζόχαρτο σε ένα ξύλο κοπής με την λεία επιφάνεια του ρυζόχαρτου από κάτω. (Η λεία επιφάνεια του φύλλου, πρέπει να είναι η εξωτερική των ανοιξιάτικων ρολών.)


Τοποθετήστε τις γαρίδες στο κάτω μέρος του ρυζόχατρου και ενδιάμεσα τοποθετήστε τα φύλλα μέντας. (Βήμα 3)


Τοποθετήστε το ρολό με το μαρούλι, τις φύτρες φασολιών και το βερμισέλλι στην μέση του ρολού. (Βήμα 3)

Βήμα 3

 

 


Διπλώστε τις αριστερά και δεξιά άκρες του ρυζόχαρτου προς τα μέσα.  (Βήμα 4)

Βήμα 4

 

 


Ύστερα ξεκινώντας από πάνω τυλίξτε για να καλύψετε την γέμιση και μετά τυλίξτε απαλά μέχρι να ολοκληρωθεί το σχήμα σας. (Βήμα 5)

Βήμα 5

 

 

Το ρυζόχαρτο λόγω τις κολλώδες υφής του, θα κολλήσει κατευθείαν. (Βήμα 6)

Βήμα 6

 

 

Σερβίρετε αμέσως με τις συνοδευτικές σάλτσες. (σάλτσα μάγκοστιν με τσίλι, σάλτσα ανανά με τσίλι, σάλτσα λάιμ με τσίλι, σάλτσα για ανοιξιάτικα ρολά)

 

1 Comment(s)

STAVROULA:
09/05/2018, 03:51:34 PM
Reply

MILAME H KALITERH SYNTAGH GIA KALOKAIRIIIIIIIIII1!!! HTAN FANTASTIKO

Leave a Comment